Mūsų draugai

Kas šiandien pietums?

60 replies [Paskutinis pranešimas]
Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Sveikučiai,

Kartais vis begalvojant, ką čia skanaus paruošus pietums, visos idėjos "išsisemia" ir išgirsti sakant: "ir vėl mėsa su bulvėm" arba "ir vėl tas pats"... Kad taip neatsitiktų, būtų smagu pasidalinti mintimis, kas ką gaminate pietums Wink Taip laimėtume visi Smile ir dar skaniai pavalgytume Laughing

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

WalkMan
WalkMan portretas
Offline
Prisijungė: 01/05/2008

Siandien kavineje :D

Bulvytes fry! :D 

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Šiandien pietums - čenachinėse troškinta mėsa su daržovėmis.

Ko reikės:

Jautienos mėsa (arba bet kokia kita, kad ir vištiena. kas nevalgo mėsos, galima ir be jos)

Bulvės ir pora morkų.

Jautienos prieskoniai kubeliuose.

Gabaliukas sviesto,

Pomidorų padažas,

Vanduo.

Eiga: Mėsą supjaustyt gabaliukais. Nuskustas bulves ir pora morkų taip pat supjaustyti kubeliais.Į molinių indų dugną įdėti po gabaliuką sviesto, tada iškloti supjaustytomis morkomis, suberti mėsą ir ant viršaus bulves. Ant visko užberti po pusė kubelio jautienos sultinio, po šaukštą pomidorų padažo ir užpilti (maždaug iki pusės) virinto vandens. Dėti į įkaitintą orkaitę maždaug 40-45minutėms. Prieš pabaigą, kad apskrustų bulvės, nudengti dangtelius.

SKANAUS Wink

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

WalkMan
WalkMan portretas
Offline
Prisijungė: 01/05/2008

Turetu buti skanu :)

Reiks paklausti mamos ar negaletu padaryti :D 

alinike
alinike portretas
Offline
Prisijungė: 01/06/2008

Et, nemėgstu gaminti... Visą šią savaitę tik picą valgiau, kartais dar sriubos iš pakelių ir obuolių pasiimdavau, daugiau niekoLaughing

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Sveiki,

Na, kas šiandien pietums?

Aš virsiu burokėlių sriubą ir iš mėsos ką nors antram patiekalui. Skanių pietų visiems

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

liuda
Offline
Prisijungė: 01/14/2008

o as jau ir papietavau-tai buvo kopustu sriuba ir vistienos krutineles kepsnys su ryziais-visai skanu!

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Visai skaniai skamba krūtinele vištos su kopūstų sriuba. Reiks kurią dieną pasidaryt Wink o aš tai išsiviriau tą burokėlių sriubą, prie jos bulvių virtų ir dar plovo padariau. Tai nežianau, kažkaip perdaug atrodo, bet nieko, jei ką - rytojui liks Smile 

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Ką šiandien pietums valgėt?

Aš kaip ir maniau, šiandienai visko nuo vakar liko Wink

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

JurgaR
Offline
Prisijungė: 01/13/2008

Kepta vištienos krūtinėlė su daržovėm - skanu, bet gaila, kad kaip visada pietūs ne namie gaminti...Frown

JurgaR
Offline
Prisijungė: 01/13/2008

Turiu labai paprastą pasiūlymą pietums - lazaniją.

Reikės: lazanijos lakštai, šaldytas kalakutienos faršas (būna Rimi pakeliais tokiais), 3 kiaušiniai, fermentinis sūris, majonezas, truputį pieno, pomidorai, ir prieskoniai faršui.

Darbo eiga: patepti skardą (o dar geriau kepti tokiame stikliniame inde) aliejumi, visą dugną iškloti lazanijų lakštais, tuos lakštus pašlakstyti kiaušinių ir pieno plakiniu, paskui dėti kalakutienos faršą su prieskoniais, ant faršo dėti skiltelėmis supjaustytus pomidorus, o ant jų - tarkuoto fermentinio sūrio, majonezo ir kiaušinio plakinį; paskui toliau lakštai, kiaušinio plakinys, faršas, pomidorai ir plakinys su farmentiniu sūriu ir t.t.; paskutinį sluoksnį dedant reikia pomidorų sluoksnį sumainyti su fermentiniu sūriu vietomis, kad prieš pašaunant į orkaitę ant viršaus būtų pomidorai. Kepti apie 40 min. Skanaus! Receptą surašiau iš atminties - tikiuosi nieko nepamiršau Cool Labai skanu, bet pakankamai ir kaloringa. Patarčiau rinktis bent jau ne tokį riebų majonezą Embarassed

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Skamba labai skaniai, o būtinai kalakutienos faršas?

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Pietums šiandien vištiena su ryžiais Wink

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

alinike
alinike portretas
Offline
Prisijungė: 01/06/2008

Aš tai šiandien pietus pirkau... Du šniceliai, mišrainė, ir aišku bulvytės fri. Skanumėlis! Ir viso labo tik 3LtLaughing

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

alinike wrote:
Aš tai šiandien pietus pirkau... Du šniceliai, mišrainė, ir aišku bulvytės fri. Skanumėlis! Ir viso labo tik 3LtLaughing

  Oho, tai tikrai pigu Wink Kur čia taip maitina?

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Pietums - sriuba su bulvėm, morkom, ir iš faršo darytais kukuliais, taip pat gerai įdėti svogūnų laiškų, aš dėjau šaldytus. Ir galima paskanint grietine arba pomidorų padažu. Kam lieka faršo - siūlau išsikepti ir kotletukų dar Wink

skanaus! 

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Šiandien pietūs ne namuose, tad vakarienei kažkokių blynelių kepsim Wink Gal kokių su varške ar bananais.

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Pietums - pieniška ryžių sriuba Wink Kažkaip norėjosi kažko lengvesnio, o ir tingėjau kažką rimčiau daryt Embarassed

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Pietums blyneliai su varške.

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Šiandien balandėliai Wink

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Pietums - tie patys čenachai, tik šįkart su vištiena Wink

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

  Bulvių košė Wink

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Per Užgavėnes aišku - BLYNAI!!!!!!!!! Wink

Kepėm čirvinius blynus. Vietoj paprastos varškės tik dėjom varškės su persikais. Ir vietoj vanilinio cukraus įdėjom cinamono, nes neturėjom. Tai labai skanūs, traškūs gavosi Wink

Štai mūsų blyneliai, papuošti guminukais Laughing

 

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

 Pietums - jautienos kepsniukai su bulvių koše

***********************

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Siandien pietums - kiaulienos kepsniai su bulvių koše, baltu padažu ir marinuotais agurkėliais ;)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Labai patinka paprasti, greit paruošiami patiekalai. Gal galite pasidalinti patirtimi?

Pradžiai galiu parašyti vieno kolegos, sporto aistruolio greitą receptą. Ką daryti, jei namo grįžti alkanas, žmonos nėra, o netrukus per televiziją transliuos futbolą ar krepšinį?

Greitai leki į virtuvę, supjaustai duoną nedideliais gabaliukais, į keptuvę pili riebalų, kai tik įkaista, dedi duonos riekeles. Kol duona kepa, greit nulupi kelias skilteles česnako. Čiumpi retąją tarką ir tarkuoji bet kokį (geriau kietesnį) fermentinį sūrį. Nepamiršti apversti skrundančių duonos riekelių! Sutarkuotą sūrį sumaišai su majonezu. Duonelė gražiai rusvai apskrudo, išimi iš keptuvės, abi puses įtrini česnakais, ant vienos pusės dar užberi druskos, ant duonos dedi sūrį su majonezu, krauni į lėkštę...Su lėkšte leki į fotelį, įsijungi teliką ir....Tikriausiai spėjote...:) Skanaus ir įdomių varžybų! MES LAIMĖSIM!...:)))))

 

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Super receptukas ;)

O aš tai kepu panašiai, bet truputį kitaip :) Supjaustau duonos pirštelius, išilgai riekės, kad gautųsi tokie siauri ilgi duonos piršteliai ;) Juos apkepinu aliejuje. Kol kepa, taip pat pasitarkuoju su smulkesne tarka kietesnio fermentinio sūrio. Jį sudedu į vieną indelį, o į kitą prikraunu majonezo (galima maišyti su grietine). Iškeptus duonos pirštelius sudedu į atskirą lėkštę. Štai ir viskas, bet svarbiausia,kaip valgyti :) O gi imti duonos pirštelį, merkti į majonezą, paskui į tarkuotą sūrį ir į burną,dabari vėl viską kartoti iš pradžių. Tikrai labai skanu, bet ir riebu :) daug nesuvalgysi :) Skanaus ;)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Ruduo toks metas, kai galima valgyti daug daržovių ir būti sveikiems.

Labai gera daržovė - cukinija. Iš jos galima daug ką pagaminti. Kad ir įdaryta cukinija: cukiniją supjaustom 5-8cm pločio žiedais. Vidurį su sėklom išskobiam. Pabarstom druskyte, pipiriukais. Skardą patepam riebalais ir sudedam cukinijos žiedus. Darom įdarą: sumaišom ryžius (sausus arba apvirtus), mėsos faršą (kokį turim - kalakutienos, kiaulienos-jautienos ar kt.) su druskyte, pipiriukais, (geriau daugiau ryžių, nei mėsos), įdedam smulkiai supjaustytų svogūnų, per burokinę tarką sutarkuotų morkų, įmušam kiaušinį. Lieka cukinijos galai, todėl galima nulupus sutarkuoti ir sudėti į įdarą. Paruoštą įdarą dedam į cukinijos žiedų vidurį. Galima uždėt truputėlį majonezo, ar užtarkuot sūrio, bet nebūtina. Kepam 180° orkaitėj, gal apie valandą. Karšti kepsniukai skanu su bulvėm, raugintu agurkėliu. Gerai ir šalti su duonyte.

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Dar iš tos pačios daržovės galima išvirti skanią trintą sriubą (kas mėgsta). Nedideliam kiekyje vandens verdame gabalais supjaustytas bulves, morkas, cukiniją (arba moliūgą,tada sriuba bus oranžinė), dedame druskos, kelis pipiriukus,būtinai įdedame svogūno ir česnako. Kai daržovės išverda, puode sutriname elektriniu trintuvu (blenderiu). Tada pilame pieno (dar skaniau-grietinėlės) ir vėl užkaičiame. Tuo metu keptuvėj ištirpiname sviesto ir maišant dedame 2 šaukštus miltų, dar įpilame samtį skysčio iš puodo (miltai tam, kad sriuba būtų kreminė). Supilame į puodą. Jei gavosi gumulėlių, galima dar kartą pertrinti. Kaitinam kol užverda. Pabaigoj į sriubą dedam žoles - pripjaustom krapų, petražolių (ko turim, ką mėgstam), jei nėra iš daržo, gali būt ir džiovintos. Sriuba labai skanu su paskrudinta balta duona ar šiaip traškesne bandele. Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Vienas greitas ir labai paprastas patiekalas: nusipirkti didelių pievagrybių, juos nuplaut, sutarkuot burokine tarka, įmušt kiaušinį, įbert džiūvėsėlių, įdėt druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį). Formuot kotletus ir kepti keptuvėje. Padažiukus darom kokius norim ir mokam, kitiems visai jų nereikia. Visai gerai tokie kotletai, kai atsibosta mėsa. Skanu.

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Dar vienas greitas patiekalas, kuriam reikia 200g ryžių ir 200g razinų - plovas su razinomis. Pasūdytame vandenyje virti ryžius (nebaigti virti, - tik apvirti). Razinas nuplauti šiltu vandeniu (arba nuplikyti verdančiu vandeniu) ir pakepint aliejuje su smulkintais svogūnais bei reta tarka trintomis morkomis (su druskyte, pipiriukais ir kitais mėgstamais prieskoniais). Sumaišyt ryžius ir daržoves su razinom, gerai išmaišyt, apvyniot rankšluosčiais ir po pagalvėmis. Palaikyti apie pusvalandį, tiksliau - kol „prinoks".

O aš labai mėgstu pienišką ryžių sriubą su razinomis.

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Šį kartą rimtesnis patiekalas. Pietums (arba laukdami svečių) kepame kepsnį.

Reikės didoko gabalo mėsos be riebalų (veršienos ar kiaulienos sprandinės). Gabalą įpjauti, bet neperpjauti (nepjauti iki galo). „Atidaryti" (išversti) ir ištrinti prieskoniais vidų ir išorę. Pasidaryti garstyčių, česnako, majonezo mišinį (garstyčių pagal skonį - nepadauginti). Juo gausiai ištepti vidų ir išorę. Mėsą palaikyti šaldytuve ne mažiau pusę paros. Prieš kepant į atidarytą mėsą pridėt džiovintų slyvų, ir abrikosų. Mėsą užverst ir susegt mediniais smeigtukais. Dėt į kepimo maišą arba foliją ir ilgokai kept 200° temp. (kol mėsa bus minkšta ir sultinga). Jei valgysit šaltą - keptą reikia paslėgt. Skanaus!

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

O, man patiko su mėsyte rimtesnis patiekalas. DArbo yra, bet jaučiu,kad labai skanu turėtų būti ;)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Aš pati nebandžiau, bet sako skanu. Jei kas nors bandysit kepti, parašykit ar verta.

Pyragas su tunu. Reikės: pirktinės bemielės tešlos („Mantingos" šaldytos sluoksniuotos), 3-4 indelių tuno savo sultyse, 4 didelių obuolių, 3 svogūnų, 3 kiaušinių, mažo indelio (200-250g) grietinės, 1 šaukšto miltų, prieskonių.

Tešla padengti skardos dugną ir užriesti kraštelius. Ant tešlos išdėti tuną. Obuolius, svogūnus stambiai supjaustyti, apkepti kol pagels ir sukratyti ant tuno. Suplakti kiaušinius, grietinę, miltus, įdėt druskos, prieskonių ir užpilti ant pyrago. Kepti 180° orkaitėje pusę valandos. Rekomenduojama valgyti atvėsintą.

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Tai buvo labai seniai. Draugių tarpe pats populiariausias tų laikų kepsnys buvo toks: mėsą (geriausia jautienos ar kiaulienos nugarinė) supjaustom apie 1cm storio gabalėliais. Apibarstom druska, maltais piprais, lauro lapais ir išmušam. Ant mėsos dedam svogūno griežinėlius, ant jų - reta tarka tarkuotą fermentinį sūrį. Uždedam po šaukštelį majonezo. Dedam į riebalais išteptą skardą ir kepam orkaitėj kol suminkštėja mėsa (apie 20min.). Pateikiam su bulvėm, raugintais agurkėliais ir pan. Jei yra vietos skardoj, galima kartu sudėt ir išsikept truputį druska pabarstytas bulves - labai skanu.

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Jei norite ko nors gardžiai sūraus, paragaukite Metropolio silkės.
Reikia: silkės, 4-5 galvų svogūnų, razinų ir riešutų (geriausiai graikiniai), majonezo.
Kad silkė būtų skanesnė ir minkštesnė, išmirkytą ir nuvalytą ją galima dar porą valandų palaikyti piene, kad būtų standesnė - arbatos nuovire.
Išvalykite silkę ir supjaustykite gabaliukais, po to supjaustykite svogūnus griežinėliais ir juos apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Kol keps svogūnai, razinas išmirkykite karštame vandenyje ir apkepinkite graikinius riešutus. Po to svogūnus, riešutus ir razinas sumaišykite ir palikite, kad praauštų. Po to viską sumaišykite su majonezu ir uždėkite ant silkės. Beje, iš gautos masės galima daryti ir rolmopsus. Tuomet svogūnus su razinomis ir riešutais reikia susukti į silkių puseles ir jas “susegti” gvazdikėliais. Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

O rytoj tikriausiai ruošime pietums vištos sparnelius. Sparnelius supjaustome į tris dalis. Kepsime tik dvi didesniąsias dalis, viršūnėles atiduodame katinui. Į išplaktą kiaušinį įdedame 0,5 stiklinės majonezo ir 1 stiklinę miltų. Išmaišom. Tešlą skiedžiame alumi, kol bus tiršta, kaip tešla blynams. Nepamirštame paskaninti mėgiamais prieskoniais, įdėt druskos. Sparnelių gabalėlius pamirkome tešloj ir kepame keptuvėje įkaitintuose riebaluose. Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Savaitgalį bandysime kitą patiekalą - bulvinius blynus su šampinjonais. Bulves sutarkuojame burokine tarka, įdedam druskos, įmušam kiaušinį. Tada imamės šampinjonų. Juos supjaustom išilgais dryželiais. Susmulkiname svogūno galvučių ir drauge su grybais apkepinam aliejuje kol pagels. Tada sumaišom su bulvių tešla ir plonais blyneliais klojam į keptuvę (gerai uždengti). Blynus gardiname grietine arba padažu su spirgučiais. Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

O kai skubame - tiesiog imamės kepti omletą. Šį kartą - vengriškai. Į keptuvę supjaustyti rūkytą šoninę (arba lašinukus) ir rūkytą kumpį. Kai apkeps, subert smulkiai supjaustytą svogūną, tada - juostelėm supjaustytą raudoną papriką (nebūtina), nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį (būtina) ir skiltelėmis supjaustytą pomidorą. Ilgai nekepint. Supilti plaktus kiaušinius, pabarstyt pipirais ir baigti kepti. Skanaus!

Raste
Offline
Prisijungė: 11/17/2010

jo,as pasidariau vistiena kinietiskai su ryziais ir su darzovem nia niam...

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Raste, būtų įdomu sužinoti tos vištienos kinietiškai receptuką ;) Ačiū.

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Galima ir ką nors paprastesnio... Pvz. blynų su lašinukais. Užmaišom gana skystą blynų tešlą (miltai, kiaušinis, pieno, vandens). Smulkiai supjaustom rūkytų lašinukų, įberiam pipirų. Kepam blynus - į įkaitintą aliejų pilam pusę šaukšto tešlos, uždedam lašinukų, užpilam antrą pusę šaukšto tešlos ir apkepam iš abiejų pusių. Skanu karšti, neblogai ir šalti. Skanaus!

***

Kitai dienai pasiruošiam kepsnį: kiaulienos nugarinę įpjaut keliose vietose. Per naktį laikyti marinate: alyvuogių aliejus, Vorčesterio padažas (yra pirkti), pipirai, druska, česnakas. Dedam į kepimo maišelį, jį subadome adata ir kepam orkaitėj apie 1 val. Tinka orkaitėj keptos bulvės. Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Sena, bet gal kiek primiršta: „Pūkučiai“. Šiam patiekalui reikės maltos mėsos (paruošiama kaip kotletams), kelių batono riekių (supjaustoma mažais kubeliais ir paskrudinama orkaitėje),
kiaušinio (išplakamas su trupučiu druskos), kietai virtų kiaušinių. Iš paruoštos maltos mėsos padarome paplotėlį, į kurio vidų įdedame virtą kiaušinį (galima ir pusę). Suformuojame kukulį, jį pavoliojame kiaušinio plakinyje. Taip paruoštą kukulį dar apvoliojame paskrudintuose batono džiūvėsėliuose ir šauname į orkaitę.
„Pūkučius“ galima skanauti su pievagrybių ir grietinėlės padažu. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir Velykų stalui.
******
„Kleboniška“ silkė. Silkės filė supjaustyti maždaug 2 centimetrų pločio juostelėmis, svogūną — plonais pusžiedžiais.
Gilesnio dubens dugną iškloti silkės juostelėmis, ant jų sudėti svogūnų pusžiedžius. Svogūnus apibarstyti 0,5 šaukštelio cukraus, 0,5 šaukštelio malto cinamono, apšlakstyti 2-3 šaukštais acto. Ant viršaus užpilti pomidorų padažo ir jį paskleisti per visą indą. Pomidorų padažą apšlakstyti 2-3 šaukštais aliejaus. Griežtai tokia eilės tvarka sudėti du - tris sluoksnius ir uždengus kelioms valandoms padėti į šaldytuvą.
******
Plokštainis su vištiena. Plokštainiui reikia 2 kg bulvių, 0,5 litro rūgpienio, 6 vištos sparnelių ar blauzdelių, 0,5 kg kiaulienos šoninės, svogūnų, druskos, pipirų ir česnakų.
Vištiena įtrinama druskos, pipirų, česnako marinatu ir paliekama pusdieniui. Po to nuskutamos ir bulviatarke sutarkuojamos bulvės. Į tarkį supilamas rūgpienis, pagal skonį įdedama druskos.
Į kepimo inde supiltą tarkį dedama iš anksto paruošta vištiena. Kepama iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Padažui skirta šoninė supjaustoma smulkiais kubeliais, pakepinama su prieskoniais ir svogūnais. Plokštainis patiekiamas su šiuo padažu ir grietine.
*******
Žuvies kotletai. Jiems pagaminti reikės: 0,5 kg žuvies faršo, 1 pakelio varškės, 2 kiaušinių, 1 stiklinės manų kruopų, pipirų, druskos, aliejaus kepimui.
Į faršą sudėti kiaušinius, varškę, manų kruopas, pipirų ir druskos pagal skonį. Viską gerai išminkyti. Šlapiomis rankomis, kad prie jų neliptų masė, formuoti kotletus ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Kotletus galima valgyti ir su šviežiomis daržovėmis, ir su bulvių koše ar duona.

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Pasiūlymas vieniems geriems pietums.
*****
Salotos:
Reikės nedidelio pekininio kopūsto, agurko, galvutės svogūno, citrinos, 100 gramų saulėgrąžų, vieno indelio konservuotų kukurūzų, pipirų, aliejaus, druskos.
Supjaustome pekininį kopūstą, agurką, svogūną, pakepiname ir sudedame saulėgrąžas, konservuotus kukurūzus. Visa tai apšlakstome aliejumi ir citrinos sultimis, pagardiname druska bei pipirais. Viską išmaišome. Šios salotos tinka prie mėsos. Gaivios, gražiai, pavasariškai atrodo.
*****
Vištytė kitaip:
Reikės: vištos, druskos, kmynų, česnakų, 20 slyvų, 8 obuolių, 200 g grietinės, aliejaus vištai kepti.
Pirmas etapas. Nusiperkame kilograminę vištą. Dar geriau iš močiutės kaimo (višta kitaip kvepia). Supjaustome gabalais ir įtriname prieskonių mišiniu.
Mišinį sudaro: penkios skiltelės česnako, šaukštas druskos(nubrauktas) ir šaukštas kmynų. Prieš įtrinant mėsytę, tiesiog būtina, atskirai lėkštelėje šaukštu patrinti visus prieskonius. Įtrynę vištą paliekame marinuotis ne mažiau kaip dvi valandas, o geriausia — per naktį.
Antras etapas. Marinuotus vištos gabalėlius iškepame keptuvėje. Gražiai apskrus, jei keptuvės neuždengsime dangčiu.
Trečias etapas. Imame didelį puodą, ir viską sluoksniuosime. Ant puodo dugno išbarstome dvidešimt džiovintų slyvų. Toliau dedame iškeptus vištų gabaliukus ir užpilame riebalais, kurie susidarė kepant vištą. Ant viršaus sudedame aštuonių rūgštokų obuolių puseles ir užpilame grietine. Troškiname trisdešimt minučių. Patiekalą serviruojame didelėje lėkštėje. Lėkštės viduryje sudedame vištos kepsniukus, o aplinkui obuolių puseles, į kurių vidų įdedame po slyvą bei užpilame susidariusiu padažu.
*****
Arba vištiena kiniškai:
Kelių asmenų šeimai reikėtų poros vištos krūtinėlių — be odos ir be kaulo. Krūtinėles supjaustome nedideliais gabaliukais ir užpilame stipresniuoju sojų padažu. Po to užbarstome šiek tiek miltų ir šiek tiek krakmolo. Dubenį, kuriame ruošiama mėsa, uždengiame dangčiu ir truputėlį pakratome, kad visi gabaliukai apsivoliotų miltais ir krakmolu.
Keptuvėje pakaitiname riebalus. Juose apkepame mėsą. Kol mėsa kepa, pasiruošiame patiekalui padažą.
Padažui reikės poros šaukštų medaus, poros šaukštų acto, dviejų šaukštų aliejaus ir dviejų šaukštų sojos padažo. Viską sumaišome ir pridedame daug susmulkintų česnakų.
Padažą užpilame ant iškepusios mėsos ir valgome su virtais ryžiais.
*****
Juodos duonos gira:
Reikės: 2 litrų vandens, 200 gramų cukraus, pusės kepalo juodos duonos, mielių, razinų.
Duoną supjaustyti riekutėmis ar gabaliukais ir sudžiovinti orkaitėje. Vėliau jas (galima ir susmulkinti) užpilti karštu vandeniu ir palaikyti keletą valandų. Tuomet nukošti, suberti cukrų, sudėti mieles ir laikyti tol, kol išrūgsta. Paskui galima supilstyti į butelius, į kiekvieną įdėti po kelias razinas.
******
Gero apetito! Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Vasarą norisi lengvai ir greitai pagaminamų patiekalų.
Vištų sparneliai su saulėgrąžomis ir medumi:
2— 3 asmenims reikės: 500 gramų vištų sparnelių, prieskonių vištienai, 100 gramų išlukštentų saulėgrąžų, kupino arbatinio šaukštelio medaus, aliejaus.
Vištų sparnelius supjaustome į tris dalis, pabarstome vištienos prieskoniais ir palaikome vieną valandą.
Vištų sparnelius iš abiejų pusių iškepame keptuvėje. Į keptuvę su vištų sparneliais suberiame saulėgrąžas ir maišydami kepame, kol saulėgrąžos gražiai paruduos.
Vėliau ant sparnelių uždedame šaukštelį medaus ir maišome medine mentele, iki medus ištirps ir pasiskirstys.
Taip pagamintus vištų sparnelius galima valgyti ir karštus, ir šaltus.
Skanaus.
*********
Vištienos sparneliai:
Reikės 1 kg vištienos sparnelių.
Marinatui:
1 l apelsinų sulčių (gali būti pirktos parduotuvėje);
3 v.š. skysto medaus; 2 v.š. garstyčių; pusės apelsino sutarkuotos žievelės; šviežių svogūnų laiškų.
Jokių kitų prieskonių nereikia, kaip pvz., druskos, pipirų ir pan.
Iš pateiktų produktų sumaišome marinatą ir sudedame vištienos sparnelius. Rekomenduojama palaikyti bent porą valandų. Kepti ant žarijų. Skanaus!
Prie šių vištienos sparnelių labai tiks žaliosios salotos, apipiltos šiuo padažu:
2 v.š. majonezo; 1 v.š. garstyčių; baltojo vyno acto (pagal skonį); cukraus (pagal skonį); baziliko. Viską sumaišome ir apšlakstome žaliąsias salotas.
********
Reikės: 1 kg. vištienos sparnelių.
Marinatas:
500 gr. grietinės (15-20 % riebumo); smulkinti krapai (pilna sauja); smulkinta petražolė (pilna sauja); smulkintas bazilikas (pilna sauja);
čili pipirų milteliai (pusė arbatinio šaukštelio); druskos (pagal skonį).
Paruošimas: į grietinę suberkite visas prieskonines žoleles ir prieskonius. Jei nemėgstate aštriai, dėkite paprastus juodus pipirus.
Grietinę išmaišykite ir apipilkite vištienos sparnelius. Palikite marinuotis keturias valandas.
Kepti kol apskrus. Skanaus!
Labai tinka natūralus pomidorų padažas su baziliku.
************
Vištiena gruziniškai:
Keturiems asmenims reikės: vištienos (dviejų ketvirčių), 0,5 litro pieno (geriau naminio), 5 šaukštų majonezo, pipirų, galvutės česnako, forminės duonos.
Vištieną išvirti. Nuimti mėsą nuo kaulo ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Truputį apkepti.
Tuomet supilti pieną, pridėti pipirų bei druskos pagal skonį. Įdėti keturis šaukštus majonezo ir maišyti tol, kol padažas ims tirštėti, galiausiai taps panašus į tirštą sriubą.
Tada, nukėlus keptuvę nuo ugnies, įspausti česnaką, jį išmaišyti ir uždengus dangčiu palūkėti, kol aromatas ir skonis apsijungs.
Šį vištienos patiekalą rekomenduoju valgyti su formine duona, atsilaužiant jos gabalėliais ir pamirkant į padažą. Skanaus!
********
Tinginio troškinys:
Patiekalui pagaminti reikės: 2 saujų (apie 250— 300 gramų) mėsos faršo, 1 dėžutės konservuotų raudonųjų pupelių be pomidorų padažo,
3 skiltelių česnako, 2 šaukštų aliejaus, poros saujų išmirkytų vandenyje džiovintų slyvų, šaukštelio maltų kalendrų.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Į jį sudėti mažais gabaliukais suformuotą faršą ir gerai apkepinti iš abiejų pusių. Tuomet pabarstyti kalendromis ir supilti raudonąsias pupeles su visu skysčiu, įspausti česnako, sudėti išmirkytas džiovintas slyvas. Viską troškinti apie 15— 20 minučių.
Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Jeigu kas augina triušiukus, radau vieną receptą kaip paruošti triušieną.

Obuolių sultyse troškinta triušiena:

Reikės: vieno jauno triušio, 100 gr sviesto, 15 g druskos, 2 gr grūstų juodųjų pipirų, 300 mililitrų obuolių sulčių, 120 mililitrų daržovių sultinio, po 100 gr džiovintų abrikosų ir slyvų, po tiek pat morkų bei svogūnų, trijų laurų lapelių, trupučio citrinos žievelės,

 kvapiųjų pipirų, šaukšto smulkintų petražolių.

Triušį supjaustyti į šešis gabalus, apkepinti svieste, sudėti į troškintuvą, pagardinti druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilti obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėti nuplautus džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų griežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengti dangčiu, užvirinti ir troškinti ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa.

Triušieną apibarstyti smulkintomis petražolėmis, sudėti į dubenį arba lėkštes. Patiekti su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis.

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Vaikystėje labai mėgtas valgis.

Senoviniai bulviniai pyragiukai:

Pyragiukams reikės: bulvių, kiaušinių, šiek tiek miltų, druskos.

Pyragiukų padažui: rūkytų lašinukų, svogūnų, miltų, grietinės.

Virtas bulves (kiek - pagal kiekvienos šeimininkės poreikį) sumalti, įmušti kiaušinių, dėti druskos, šiek tiek miltų ir išminkyti ne kietą, prie rankų nelimpančią tešlą. Padaryti iš jos volelį, jį kiek suploti ir supjaustyti įstrižai, panašiai kaip varškėčius. Kepimo skardą pabarstyti miltais, sudėti pyragiukus ir pašauti į orkaitę ar pečių.

Padažui: smulkiai pjaustytus rūkytus lašinukus pakepinti su svogūnais, įdėti miltų, kad sutirštėtų, grietinės. Iškepusius pyragiukus dėti į didesnį puodą, užpilti padažu ir dar kelias minutes pakaitinti, puodą vis supurtant. (O man skaniau be kaitinimo puode, - sausi, tik su padažiuku, o ne sumirkę). Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Netgi tradicinis ir įprastas maistas atskiruose regionuose šiek tiek skiriasi.

Aukštaičių cepelinai: 

Iš tiesų vienintelis dalykas yra kitaip, kad į šiuos tarkuotų bulvių cepelinus nededamos virtos bulvės, kaip įprasta kitur. Bulvių tarkius iškošiame per dvigubą marlę, nuspaudžiame rankomis, palaukiame, kol išspaustame skystyje nusės krakmolas, skystį nupilame. Tada užkaičiame virdulį vandens ir juo užplikome išjudintą ant dubenio dugno nusėdusį krakmolą. Vandens gan daug pilame ir su mediniu šaukštu maišome, plakame, kol pasidaro skaidri vientisa lipni masė, susiplakta į minkštą gumuliuką. Tą plikinį suverčiame į tarkius, gerai išminkome. (Kiek pamenu, paprsčiausiai sudėdavo dalį krakmolo, be jokių užplikinimų - nors gal ir reikėtų, nežinau). Jokių virtuvų bulvių niekada nededama - cepelinai ir be jų būna minkšti. Į tarkių masę dar įdedama sutrinta tabletė vitamino C, kad cepelinai būtų šviesūs, patrauklūs (nebūtina balinti, skanu ir pilkučiai). Formuojame cepelinus, dedame mėsytės ar varškės įdaro.

Mėsos įdaras daromas iš žalios maltos kiaulienos, įberiama pipirų, česnakiuko, įpilama šiek tiek vandens, kad mėsytė būtų minkštesnė.

Į varškės įdarą galima įdėti peletrūno ar mėtos ir druskytės. Močiutės dar deda lašinukų, bet kadangi šis receptas iš Aukštaitijos, ten jokių lašinių į varškę niekada nedėdavo. Galima dar įmušti kiaušinio trynį.

Cepelinas per „siūlę“ turi būti gražiai užtaisytas. “Siūlę“ užtepame šlakeliu sunkos, likusios nuo išspaustų tarkių.

Padažą galima daryti ir su spirgučiais, ir be jų. Tradiciškai: lašinukus patirpinti, galima kartu su smulkintais svogūnais pakepinti, įdėti porą šaukštų miltų, viskas pakaista,

tada skiedžiama pienu. Pieno supilti visą litrą. Padažas turi būti tirštas, įberti druskytės, truputį kario dėl kvapnumo. (Nors aš prisimenu tik su svogūnais pakepintus lašinukus).

Jei bandysit - skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Atėjo tas metas, kai visi skubame į miškus ir parsinešame mažesnę ar didesnę pintinėlę grybų. Keli paprasti receptai kaip paruošti grybus.

Grybai grietinėje:

Pusei kilogramo šviežių grybų reikės pusės stiklinės grietinės, 1  šaukštelio miltų, 2 šaukštų aliejaus.

Grybus supjaustykite, pasūdykite ir, maišydami, pakepinkite aliejuje. Prieš baigdami kepti, suberkite miltus, sumaišykite, užpilkite grietinę, pasūdykite pagal skonį ir kaitinkite iki virimo. Prieš patiekdami į stalą, ant grybų užberkite petražolių arba krapų žalumos. Galima kepti ir orkaitėje. Tokiu atveju grybus apiberkite sūriu ir įdėkite skardą į karštą orkaitę. Laikyti 5-7 minutes (paviršius turi pasidengti rusva plutele).

Troškinys su ryžiais:

Reikės 300 gramų grybų, 1 svogūno ir morkos, ryžių, grietinės, pipirų, lauro lapo, kitų prieskonių pagal skonį.

Aliejuje atskirai pakepinkite grybus, morką ir svogūną. Pakepinę visa tai sumaišykite viename inde, apipilkite grietine (galima ir pienu) ir dar truputį patroškinkite. Įberkite pipirų, įdėkite lauro lapą, kitų jums patinkančių prieskonių. Atskirai išvirkite ryžius, juos išverskite į didelį dubenį. Ryžiuose padarykite duobutę, į ją sudėkite troškintą mišinį. Nuo jo ryžiams sudrėkus, viską sumaišykite. Jau galima patiekti į stalą.

Grybų šašlykai:

Reikės pusės kilogramo grybų, 200 gramų lašinių, 3 svogūnų, druskos, maltų juodųjų pipirų — pagal skonį.

Grybų galvutes virkite 10— 15 minučių, išverskite į kiaurasamtį ir padžiovinkite.

Grybus suverkite ant plonų lazdelių pakaitomis su lašinių gabalėliais ir svogūno griežinėliais. Viską apkepinkite keptuvėje, pasūdykite, užberkite pipirų. Į stalą patiekite su lazdelėmis, kartu - ir marinuotų pomidorų garnyro.

Skanaus!

Agnusyte
Agnusyte portretas
Offline
Prisijungė: 11/16/2007

Šiandien pietums varškės apkepas iš naminės varškytės ;)

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Offline
Prisijungė: 12/23/2009

Mėgstu!O tai koks receptukas? Aš gal nemoku išsikept...:) O ką daryt jei nėra naminės varškytės? Vis tiek - skanių pietų!

Dienos mintis

Galiausiai svarbūs ne gyvenimo metai, o gyvenimas tais metais.


Apklausos

Kokia mintimi dažniausiai pradedate savo dieną?:

Naujausi komentarai

Šiuo metu svetainėje yra

0 narių ir 3 svečiai.